BMW R100

28.10.2020 18:38
BMW R100
Předem zdůrazňuji, že tento motocykl je vývozní mimo českou republiku a proto nemá blatníky, neschválený držák SPZ a podobné věci.
Prostě, na slovači si to páni umí zařídit po svém. Nevím sice jak dlouho a jakým způsobem, ale prý to jde!
Tato stavba byla provázena spoustou emocí , jak ze strany naší ohledně provedení prací a hlavně bezpečnosti , tak ze strany majitele, který si vymýšlel a nechápal , že na internetu je spousta obrázků přestaveb motocyklů, které buď nikdy nevyjedou z garáže, nebo vyjeli a už se nevrátili, páč se jejich stvořitel cestou někde zabil a nebo to jsou jen umělecká díla.
Tak tedy, po dlouhém jednání ( hádání) a mnoha ústupcích majitel dostal rozum, nebo jsme jej asi i trošínku k tomu dotlačili a povedlo se to nějak skloubit dohromady .V uvozovkách podle jeho představ.
Prostě, tak to je a občas se musí ventily upustit aby pára mohla pryč, jinak kotel přijde k úhoně.
Motocykl měl být původně jednomístný, ale proběhla změna názoru a měl být najednou uprostřed stavby dvoumístný , to ovšem znamenalo přizvednout sedlový rám dále od kola tak, aby váha mohla na tlumiči dostatečně pracovat.
To ovšem majitel nechtěl !!! Chtěl nízký motocykl a nechtěl pochopit, že ve dvou pokud zachováme výšku pro jednoho bude dřít zadní kolo o sedlo a nebo musíme sedlo a rám prodloužit.
Bylo to náročné jednání a nakonec jsme se domluvily. Přední tlumení mělo být původně Upside down, ale spořivost zvítězila a zůstali tedy jen původní vidlice.
Místo Firestone pneu s balonovým efektem, byl motocyckl osazen lacinější verzí ,ale stejně pěknými pneu od TT klasic. Jezdí to parádně .
Takže pěkný pozdrav na slovač a tady to máte.
BMW R100
výkon 60ps/6500rpm
kroutící moment 76Nm
převodovka 5 rychlostí
spotřeba 7l/100km