HONDA CB 750 Seven Fifty

15.10.2019 12:47

Čerstvý člen Gangu DK CAFE RACER

HONDA CB 750 Seven fifty r.v. 1996, výkon 73,42ps, kroutící moment 62Nm/8500ot/min

Nástupce modelu CB 750K/K1/K2 a dalšího modelu Nighthawk. Co se týče výkonu žádný dravec, ale svezení na tovární verzi nikoho neurazí.

Spolehlivý stroj s minimem reklamací měl od počátku mnoho svých příznivců, kteří na něj nedali dopustit.

I přes menší výkon, oproti výkonějším motocyklům té doby. Díky bezstarostnému provozu motocyklu, od počátku do konce životnosti tohoto modelu, se traduje, že pokud co se týče motoru, někdo neudělal fatální chybku v nedodržení výměnných intervalů oleje a pravidelnému servisu, nebyly známé žádné výraznější negativní odezvy od majitelů motocyklu. Tento bike neměl téměř žádné dětské nemoci až na pár drobných neduhů, ale žádný z nich neměl pravidelný interval ,,což se dnes nedá říci o výrobcích automobilů ‘‘.

Majitel tohoto motocyklu měl již od počátku, což není zcela obvyklé, plně jasnou představu jak by měl motocykl vypadat i co se týká všech detailů, ale i přesto si nechal do stavby mluvit, což nám usnadnilo práci a starosti.

Prvotní předloha byla od  firmy Kaspeed, kde původní stavba stála téměř 16tis EUR. Což je trošku přestřel, ale co by ne !!!! Pokud mají zákazníky co to zaplatí. Jen závidím měsíční obraty.

Po bližším prozkoumání předlohy jsme pár drobností dotáhli, s větší pečlivosti k detailům, k cíli. Motocykl po prvních kilometrech potřeboval doladit díky K§N filtrům průtok vzduchu. Díky jeho vyššímu průtoku motocykl štěkal a lapal po dechu. No, trošku improvizace a bylo dílo hotovo. 

Výfuk jistě spousta nadšenců pozná. Jsou z modelu Z1000. Přední vidlice již od počátku byli jasně zvolené za upside down, ne jen kvůli desingu, ale i lepšímu chování motocyklu na silnici. 

Největší legrace byla na STK, kde hledali blinkry a potom zadní obrysové světlo. Nechtěli věřit svým očím, že takto malé blinkry jsou vlastně 3 v 1 a mají homologaci. No světe div se, mají! Tak jak motocykl po úpravě stojí, prošel legálně STK. 

Podle příslibu majitele bychom měli motocykl dostat do zapůjčení na příští Bohemian Custome Bike 2020, který zřejmě bude v Brně na výstavišti, kde se budeme tímto motocyklem presentovat  v soutěži přestaveb. Takže, pokud se nic nepokaká, tento motocykl bude jedním z těch, které tam budeme mít s sebou.

 

Fotogalerie: HONDA CB 750 Seven fifty