Přestavba Cafe Racer, aneb ,,kde se zas ta múza fláká‘‘?

01.08.2014 17:04

Při stavbě jakéhokoliv Cafe Raceru se hledá nějaký ten originální nápadíček, co by šel za nějakou tu rozumnou kačku přivést na tento širý svět.

Po nettu  se poflakují  spousty obrázků, které se dají nějak okopčit, či okouknout. Alespoň nějaký ten nápadíček  co by múzou nepolíben tak nutně potřebuje každý stavitel.

Nikdo nechce jen tak zkopírovat cizí Cafíčko, ale vdechnout do díla kus sebe!!! Ždibec nějakého kousku  své  dušičky,  aby si pak mohl přivlastnit právem chválu těch, co jsou ochotni utrousit kus teplého


 

 

slova a pochvaly.

 Když se staví jedna za rok, není o nápady nouze. Ale když je každý měsíc jedna motorka nutností pro přežití, tedy aspoň 12 kousků do roka, jóóó, to pak je to horší vymýšlet a neopakovat stále to, co už někdo někde udělal. 

Vždycky bude Váš nápad a vzhled hodně podobný jinému na nettu, který vám hned škodolibě ukáže nějaký  zdrápaný  kámoš s posměškem, že ,, cos to okopčil z nettu, jsem našel to samé! Hele!!!‘‘

A to pak člověk neví z nasranosti, co by rozbil. ,,Vždyť jsem si to v hlavě stvořil sám,  jak to, že někdo mohl mít stejný nápad?‘‘

,,To je šajze!‘‘

No  hlavně klid! Vždy je někdo s něčím první.  A pak, je nás na týhle kulatý věci ve vesmíru až hodně dost, takže se není čemu divit.

Hlavně neházet flintu do žita, ale soustředit se na detaily!!! Protože ty dělají to umělecké dílo.

Nesmíte ale upadnout do stavu, jakože ,,kámo, to je dobrý, to nikdo neuvidí, to nikdo nepozná, se na to moc koukáš z blízka páč o tom víš, to laik nepozná‘‘ prdlajs šišky, pozná!!!!!!!!

Nikdy se nesmíte nechat uchlácholit, že je to OK, když si nejste 100% jisti, že je to super a takhle jste to přesně chtěly.

 Někdy to vzejde samo a je to lepší než jste očekávali. Jóóó a někdy je představa lepší než výsledek. No, to je hold úděl každého nápadu.

Samo, že kdyby to mělo být  úúúplně nej...,  dělal by člověk  jednu  motorku i několik let a spoustu kačáků by vyhodil,  páč by všechno i po dokončení předělával. ,, No nikdy nejsme dost spokojení, že?‘‘

A pokud ano, vždy jen na chvilku. Pak se kolem díla chodí dokolečka dokola ,, a hele tady ten šroub by chtěl hezčí, tady by to chtělo víc chromu, hm… a tady zkrátit‘‘ no, a byl by to nekonečný příběh. A  jak říká náš slavný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ( snad se tak píše) ,, drobné nedokonalosti jsou známky domácí výroby‘‘ J Jóóó, tak to sedí, fakt!  Ale každý máme ty nedokonalosti v oku jinak. Hihi.

Prostě a zkrátka nebo zkrátka a dobře.  Nenechte se nikým a ničím odradit od svého nápadu! Drobné nedostatky vypilujete k dokonalosti a,, Vaše motorka je prostě ta nejhezčí na světě a kdo to může přece vědět nejlíp, než Vy sami,  po tolika hodinách tvrdé práce, že‘‘?

 Zkritizovat to umí každej blbec ,, kuváá tak ať si vezme flexu a svářečku a udělá hezčí. A pak může něco kritizovat, no né‘‘?

Jsem se nechal krapínek unést emocemi, neéé nemocemi, ale emotivním chováním. :-)

No, je to prostě na každém z nás. Jak si to uděláme a jak moc si do toho necháme kecat od druhých. Ono to totiž může taky dopadnout tak, že Vám ten krásný nápad v hlavě úplně zboří a budete na začátku. A v hlavě vymeteno jak v lednici po víkendu plného deště.

Držte se svých většinou prvních nápadů!!! Ty jsou skoro vždycky základním kamenem celé stavby!!!

 

Tak šmíru zmar a práci zdar.

Team DK Cafe Racer