STK

21.05.2016 14:39

Zdravím všechny příznivce!

Reaguji na Vaše otázky ohledně STK, výjimek ve vyhlášce, změny počtu míst k sezení, umístění SPZ, délky blatníků, barevná světla, řidítka, homologace atd. Prosím Vás všechny!!!!!!!! Není absolutně v mé moci odepisovat všem, 

to bych opravdu u té barevné bedny seděl od rána do rána, to za prvé. Za druhé neznám odpovědi na všechny Vaše dotazy, nejsem odborník z oboru dopravy a schvalování vozidel. Chápu, že jste všichni nasraní na to, co se děje, a že motocykly určitě nebylo zas tak potřeba řešit na místo běžných motorových vozidel. Bohužel s tím my jedinci opět nic neuděláme a můžeme leda lamentovat.

Přiznám se otevřeně, svým způsobem ani nechci a nebudu prozrazovat, jak a co vše se dá legálně změnit, stálo nás to jako firmu dost peněz a běhání,hledání, vlastně je to na naše know-how a to těžce vydřený. A za třetí musíme vydělat na chleba, být z něčeho živi a psaním na FB to neuděláme.

 

Každý musí pochopit, že každá speciální informace, kterou pustíme bokem, přicházíme o práci, je bohužel tak. Recept na Coca Colu asi taky nikdo neprozradí, že?

 

Průser, a to ten největší, není ani tak zpřísnění zákona STK, ten je stále stejný, jen technici vlastně obecně neznají vyhlášku a paragrafy, stále jen jsou zvyklí na rutinu všedního dne a nejsou pružní ba dokonce ochotní se podívat do vyhlášky a zjistit informace co a jak v jakém roce na motocyklu mohlo a nemohlo být.

Tím nabádám všechny, aby se pokud možno i ve svém zájmu podívali do vyhlášky v daném roce, kdy byl jejich motocykl přihlášen do provozu u nás a nebo v zahraničí a od toho odvíjel situaci. Technici, než aby dali razítko STK a riskovali, že bude průšvih, přestože sami nevědí zda oprávněně či nikoliv, raději neuznají STK, protože prostě neví. Bohužel je to tak a tím nechci nijak znevažovat učené pány na STK.

Takže musíme vzít situaci do svých rukou a diplomaticky technikovi ukázat, že se mýlí a že to co na motocyklu máte je vlastně legální. Spousta věcí se dá zpětně legalizovat a to pouze formou pouhé změny, ne formou přestavby bez dobrozdání výrobce. Chce to jen najít svolného a ochotného technika, který se zamyslí ,, vlastně to dělá sám pro sebe, že? A nechá si informaci na zlatém tácu předložit bez hledání a nechá se poučit. Bohužel ne vždy se lidská ješitnost nechá zlomit a se zlou se potážeme. Takže opatrně, technici mívají pocit, že jsou páni nad razítkem a nad ně není, nikdo přece nemůže vědět více jak oni. Chce to diplomacii a velkou špetku taktu. Držím všem palec a věřím, že všichni náš postoj pochopí!