YAMAHA XS 750 - přestavba na zakázku

26.02.2015 15:24

 

 

Po zdařilé přestavbě  YAMAHA XS 750 se ozval zákazník, že by rád něco podobného, ale výlet  trošku více do středověku. Tak jsem měl připravenou ještě jednu fešandu stejného typu a hurá do ní.

Základ byl daný, motor krapínek doladit, vše pokud možno černo stříbrné a žádné třpytivé věci, to vše muselo pryč.

Motor pěkně černá mat, rám červená jasná, aby to kontrastovalo.  Největším oříškem byla maska,

ta to totiž strhne do éry z filmu  MAD MAX, kde se to těmito stroji jen hemžilo.

Masku ne a ne nějakou příhodnou najít, vše,  co bylo dostupné, nebylo ono a nebo chybělo plexi,  nebo to bylo drahé ,že se kreditka strachy zavrtala  až do ponožek. No jedna tam nakonec  byla, šup rychlá akce  a byla moje. Originál kousek od MBV německé firmy na lamináty . Po dvou dnech marného doladění  a pasování  jsem zjistil ,že ona věhlasná firma nemá zas tak úplně celou masku symetrickou a nějaký ten milimetřík jim tak nehraje, takže držátka upravit tu a zas tamhle no a nějak se  to povedlo.

,, Musí to vypadat jako echt závoďák‘‘ říkal pan zákazník,  no a náš zákazník náš pán! Dle přání dodělány boční desky na startovní čísla. Stříbrná mat barva, jako  imitace alu hliníkového vzhledu, byla trošku náročná, no povedlo se. Výfuky upravit 3 v 1 a bylo hotovo.  Sedadlo vytvořeno  1,5 místa, aby pánové na STK nebrblali, že je to v papírech dvoumístné a  je tam jen jedno sedlo. Takže se to tváří, jako dvojka, áááalééé je to jednička!

Řidítka nízká, aby posez byl co nejdelší.  Trošku ohnout hřbet a je to RACING :-)

Fotogalerie: YAMAHA XS 750 - přestavba na zakázku