Yamaha XV 750

11.11.2017 15:01

Yamaha XV 750, r.výroby 1981, výkon 57PS
Stavba dle předlohy zákazníka na míru.
Tento motocykl jsme stavěli podle předlohy fotografie z internetu. Zákazník poslal míry, délku, výšku, váhu. Snažili jsme se vše co nejvíce přiblížit předloze, jak barvou,

 tak celou stavbou a vzhledem.
Změnili jsme jen pár drobností, jako baterie, ta byla uložena jinam, protože předloha jí měla dost mizerně pod motocyklem a to se nám nelíbilo, první kámen  či nerovnost na silnici a je po baterce, ...výfuk, tlumiče a jiné. Majitel je celkem čahoun, 195cm, takže bylo potřeba trošku natáhnout celý motocykl, aby se tam nějak vmáčknul. Díky tomu, že to měl být jednomístný motocykl, to byl trošku oříšek, ale zvládli jsme to. Vše je krom zadního blatníku, který chtěl mít majitel výměnný. Na foto je již demontovaný, je  podle vyhlášky a splňuje STK bez závad. Odnímatelný zadní blatník dostal majitel do ruky jako doplněk, pořádek přece musí být.

Celkově je na mě motocykl trošku tvrdší, ale je to podle přání zákazníka. Nizounké  sedlo na efekt.
Pohodlí  tady nikdo fakt nečekejte. Motor má příjemný zvuk, ani tichý ani řvoucí traktor, decentně tak akorát. Vzápětí po startu této stavby  jsme se pustili do samého stroje XV750, jen to bude SCRAMBLER , takže se máte na co těšit za 4 týdny a možná i dříve .
Tak práci zdar a zmetkům zmar.

DK CAFE RACER 

Fotogalerie: Yamaha XV 750